Изпълнителният директор на НКИЗ г-н Константин Палавеев бе част от журито, определило призьорите за Наградите на Германската икономика

На 25.01.2024 г., за двадесети път, Германо-Българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ връчи Наградите на германската икономика по време на Новогодишния прием на Камарата. Събитието се проведе в Балната зала на Гранд Хотел Милениум София.

С Наградите ежегодно се отличават компании, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения през предходната година. Наградени бяха три от общо 15 компании, в 3 отделни категории. В категория „Голямо предприятие“ в надпреварата участваха 8 компании, в категория „Малко и средно предприятие“ – 3, а за приза в категория „Социален ангажимент“ се бориха 4 фирми.

Отличените компании са: Schwarz Global Services Bulgaria в категорията „Голямо предприятие”, Logisoft - за „Малко и средно предприятие" и Kaufland Bulgariа в категория „Социален ангажимент“.

Гостите бяха поздравени от Тим Курт, президент на ГБИТК, Мартин Ванслебен, главен управител на Германската индустриално-търговска камара (DIHK) в Берлин, д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална Република Германия и др.

На събитието присъстваха също зам.-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов, изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД и др.