„Национална компания индустриални зони“ отбеляза своята 9-годишнина

 „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) отбеляза девет години от създаването си с тържество в София, на което присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, зам.-министрите на икономиката Александър Манолев и Лъчезар Борисов, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, областният управител на Кърджали Никола Чанев, кметове на общини-партньори,  инвеститори, ректори на университети…

„Пожелавам си другата година да можем да се похвалим с още много успехи, нови инвестиции и приключени проекти“, каза в приветственото си слово към гостите и екипа на НКИЗ изпълнителният директор на компанията Антоанета Барес.

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов благодари на екипа на НКИЗ, на инвеститорите и на кметовете на общини за последователната дейност, довела до повода да се отбележи 9-годишната дейност на дружеството. „Желая ви още по-успешно развитие, като в неговата основа бъдат вашето здраве, компетентност и последователност. Бъдете все така успешни, България има нужда от развитието на индустриални зони, а икономиката - от развитието на вашата компания“, посочи Симеонов.

Зам.-министър Лъчезар Борисов определи деветата годишнина от създаването на НКИЗ като знаково събитие за държавното дружество. „Знаково е, защото в момента компанията изпълнява правителствената програма за създаване и развитие на индустриални зони. Очаквам, че на десетата годишнина ще отчетем още много съществени резултати“, каза той и благодари за съвместната работа с НКИЗ. Борисов подчерта важността на подписаните с инвеститори договори, както и на меморандумите с общини, и призова те да бъдат изпълнени.   

Национална компания индустриални зони ЕАД е създадено през февруари 2009 г. от Министерството на икономиката и енергетиката. За първи път през тази година компанията отбеляза празника си с тържествено събитие.