В индустриалния парк София-Божурище, собственост на НКИЗ, компанията MULTIVAC откри своя втори завод

Компанията „Мултивак България Продакшън“ ЕООД откри с официална церемония разширението на производството си в Индустриален парк София-Божурище. Инвестицията е в размер на 12 млн. лева, като новата сграда ще подпомогне бързия растеж на МУЛТИВАК Груп и ще демонстрира успешното развитие на компанията в Индустриален парк София-Божурище. Общата застроена площ на разширението е 5650 кв. м. До момента „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е реализирала в рамките на Индустриален парк София-Божурище инвестиции в размер над 25 млн. лв. и е открила над 200 работни места.

На тържествената церемония присъстваха д-р Кристиан Лау - главен оперативен директор на МУЛТИВАК Груп, Мийрям Мустафа - управляващ директор на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, д-р Антоанета Барес - изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, както и министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и кметът на Община Божурище Георги Димов.

Д-р Антоанета Барес поздрави екипа на Мултивак България за отличната работа: „МУЛТИВАК не е само една от компаниите в Индустриален парк София-Божурище, те са „перлата в короната“ на инвеститорите и са наш верен партньор, с който се гордеем“.

Ръководството на МУЛТИВАК благодари за съдействието на Национална компания индустриални зони: „Базата ни в Божурище, която беше пусната в експлоатация през 2018 г. и снабдява различни компании от МУЛТИВАК Груп, се превърна през последните години в стратегически важна част от нашата световна производствена мрежа“, каза по време на тържествената церемония д-р Кристиан Лау.

„Това разширение е доказателство за изключителното развитие на нашата компания в Индустриален парк София-Божурище“, каза Мийрям Мустафа, управляващ директор на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД. По думите й се очаква компанията да създаде приблизително 100 нови работни места в производствения отдел като следствие от разширението.

Компанията MULTIVAC е един от водещите доставчици на решения за опаковане на всички видове хранителни, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Освен завода в България, MULTIVAC има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ.