ПОКАНА за подаване на оферти за предоставяне на финансови услуги на НКИЗ ЕАД

ПОКАНА за подаване на оферти за предоставяне на финансови услуги на „Национална компания индустриални зони” ЕАД

 

С настоящата покана Ви каним да представите оферта за предоставяне на финансови услуги на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (Възложител) при следните условия:

Във връзка с осъществяваната дейност „Национална компания индустриални зони“ ЕАД се нуждае от обслужващи банки по смисъла на Закона за кредитните институции, които да предоставят финансови услуги при спазване на изискванията на закона и подзаконовите нормативни актове.

Съгласно чл. 28, ал. 3 от Правилника за прилагане на ЗПП, публичните предприятия сключват договори за финансови услуги въз основа на публично обявените условия на доставчиците на съответните видове услуги и при спазване на изискванията за управление на риска, достъпност и икономическа изгодност.

Прогнозната стойност на предоставяните финансови услуги е до 30 000 лв. без ДДС. На основание чл. 20, ал. 4, т. 3 от Закона за обществените поръчки (ЗОП) възложителите могат да възлагат директно, без да прилагат процедура или друг ред за възлагане по ЗОП, обществени поръчки за услуги с прогнозна стойност по-малка от 30 000 лв. без ДДС.

 

В обхвата на предмета на договора за банково обслужване, Изпълнителят ще предоставя на НКИЗ ЕАД за период от 12 (дванадесет) месеца следните финансови услуги:

∙   Услуги по депозиране на свободни парични средства – депозити, разполагаеми средства на дружеството;

∙   Платежни услуги и свързани с тях услуги - управление на разплащателни и други сметки, банкови преводи и други услуги.

 

Изискванията за участие в процедурата са посочени в поканата за участие.

В резултат на събирането на оферти „Национална компания индустриални зони“ ЕАД ще сключи договори за банково обслужване за срок от 12 месеца с до 5 (пет) обслужващи банки, определени въз основа на проведения избор.

 

Краен срок за подаване на документи за участие: 17:00 на 29.12.2023 г.

 

За повече въпроси и информация на телефон 02/8902972

 

Приложения:

1. Покана;

2. Образец на оферта;

3. Декларация за конфиденциалност;

4. Проект на договор.